خانه » مقالات و آموزش » آموزشی » هسته ترانسفورماتور

هسته ترانسفورماتور

هسته ترانسفورماتور

هسته ترانسفورماتور متشکل از ورقه های نازک است که سطح آن ها با توجه به قدرت ترانسفورماتور ها محاسبه می شود. در ادامه با انواع هسته ترانسفورماتور، جنس و مزایا و معایب هریک آشنا خواهید شد. برای کم کردن تلفات آهنی هسته ترانسفورماتور را نمی توان به طور یکپارچه ساخت. بلکه معمولا آن ها را از ورقه های نازک فلزی که نسبت به یکدیگر عایق اند، می سازند.

هسته ترانسفورماتور

هسته ترانسفورماتور  آهنی

این ورقه ها از آهن بدون پسماند با آلیاژی از سیلیسیم (حداکثر ۴٫۵ درصد) که دارای قابلیت هدایت الکتریکی و قابلیت هدایت مغناطیسی زیاد است ساخته می شوند. در اثر زیاد شدن مقدار سیلیسیم، ورقه های دینام شکننده می شود.
برای عایق کردن ورقهای ترانسفورماتور، قبلا از یک کاغذ نازک مخصوص که در یک سمت این ورقه چسبانده می شد، استفاده می کردند، اما امروزه بدین منظور در هنگام ساختن و نورد این ورقه ها یک لایه نازک اکسید فسفات یا سیلیکات به ضخامت ۲ تا ۲۰ میکرون به عنوان عایق در روی آن ها می مالند و با آن ها روی ورقه ها را می پوشانند. علاوه بر این، از لاک مخصوص نیز برای عایق کردن یک طرف ورقه ها استفاده می شود. ورقه های ترانسفورماتور دارای یک لایه عایق هستند. هسته ترانس معمولی که معمولا از نوع آهن نسبتا خالص تر از آهن های موجود و شناخته شده استفاده شده است. این آلیاﮊ آهن که به صورت اشکال مختلف برای قرار گرفتن در قرقره ترانسفورماتور ها ساخته می شوند.

مزایای هسته ترانسفورماتور آهنی

– فراوانی
– پایین بودن قیمت
– عمر زیاد
– فرم دهی آسان

معایب هسته ترانسفورماتور آهنی

– خاصیت القایی کم
– ضد آب نبودن
– وزن زیاد
– تولید نویز بالا

هسته ترانسفورماتور فریت

با رشد تکنولوﮊی و استفاده از دستگاه ها با عملکرد بسیار حساس به تغذیه خود مخترعان را بر این داشت که منابع تغذیه ای با خروجی بسیار صاف وایزوله شده و نویز خروجی بسیار کم برای استفاده در مدارات طراحی کنند.
این کار مستلزم استفاده از آلیاﮊ و قطعاتی با خاصیت القایی بالا بود که بر اساس محاسبات و تحقیقات گسترده و تجربیات مخترعان و آلیاﮊهای کشف شده و با توجه به قیمت و قابل دسترس بودن آن ها و انعطاف ان ها در مقابل اشکال در خواستی صنعتی به آلیاﮊی به نام فریت رسیدند که این آلیاﮊ. می توانست خیلی از نیاز ها و درخواست های مخترعان از یک آلیاﮊ ایده آل برای این کار را فراهم کند.
از فاصله هوایی بین هسته های فریت استفاده های گوناگونی در منابع تغذیه سوئیچینگ می شود. خصوصیت منحصر به فرد فریت ها، نسبت به آهن و دیگر مواد فرومغناطیس، عایق بودن آن ها است. قاومت ویژه نوعی فریت ها ۱ تا ۱۰۴ اهم است، در حالیکه از آهن ۱۰ – ۷ اهم است. به خاطر این مقاومت ویژه بالا، فریت ها در معرض جریانهای گردابی قرار ندارند و می توان از آن ها در فرکانسهای بالا بعنوان هسته پیچک استفاده کرد، مثلا در پیچکهای rf، ترانسفورماتور تلویزیون و حافظه های مغناطیس کامپیوترها.

مزایای هسته ترانسفورماتور فریت

– خاصیت القایی خوب
– ضدآب بودن
– تولید نویز کم
– سبک بودن

معایب هسته ترانسفورماتور فریت

– شکننده بودن
– قابل انعطاف نبودن

انواع هسته ترانسفورماتور فریت

این آلیاﮊ به دلیل استفاده در دستگاههای حساس با فرم های غیر متعارف لازم است دارای اندازه و تیپ های مختلفی باشد؛ که انواع آن عبارت است از:
– EE
– EC
– RM
– ET , FT , PM
– UF , UI , UU
– PQ
– EI
– UYF
– EFD , EP
– I. ۱۱ – POT
– TOROID
– EMI SUPPRESSOR
– DOUBLE-APERTURE & MULTI-APERTURE

3 دیدگاه

  1. اکبر منصوری

    با سلام وخصته نباشید در صورت امکان قیمت هسته EI رو برام بفرستین ممنون

  2. سامان هوشیان

    سلام و خسته نباشید من بر روی تولید یک نمونه خاص از ماشین مغناطیسی کار میکنم میخواستم ببینم امکان فروش ورق هسته به صورت شیت را دارید
    ابعاد امتر در ۰.۵ متر با بهترین گریدی که موجود دارین و همچنین زخامت ۰.۴ اگر موجود نیست همون نیم.
    ممنون میشم بررسی کنید.

  3. حدود ۳۰تن هسته ترانس ۲۵۰kva و۲۵kva و ورق عایق استاندارد دارم .اگر خریدارهستید ویا مشتری دارید بفرمایید.
    ۰۹۱۲۳۷۵۲۶۰۳ رفیعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان و ثبت سفارش خرید