معایب احتمالی ترانسفورماتور توزیع و راهکارهای رفع آن نظر به اهمیت ویژه ترانسفورماتورهای شبكه توزیع ، همواره مواظبت و نگهداری آنها از مسائل مهم در صنعت برق بوده و هم چنین در صورت صدمه دیدن ترانسفورماتور، هزینه مربوطه بالا و خاموشی تحمیـل شده طولانی مدت خواهد بود. در ادامه این مطلب معایب احتمالی ترانسفورماتور توزیع و راهکارهای رفع آن ارائه …
ادامه نوشته »آموزشی
ویژگی های روغن ترانسفورماتور
ویژگی های روغن ترانسفورماتور روغن در ترانسفورماتور به عنوان عایق برای مدلاسیون استفاده می شود و همچنین با حرکت روغن داخل ترانسفورماتور عمل انتقال حرارت انجام میگردد. ویژگی های روغن ترانسفورماتور به شرح ذیل است: ۱- استقامت الکتریکی بالا ۲- ضریب تلفات عایقی کم و مقاومت مخصوص زیاد ۳- ویسکوزیت کم (غلظت وچسبندگی پایین): برای اینکه روغن بتواند به راحتی …
ادامه نوشته »ترانسفورماتور روغنی
ترانسفورماتور روغنی سیم پیچ یا ترانسفورماتور وسیله ای است که توانایی القای انرژی الکتریکی از یک سیم پیچ به سیم پیچ مقابل را دارد و در بعضی ترانسفورماتور ها این القا باعث افزایش ولتاژ و در بعضی دیگر هم باعث کاهش ولتاژ می شود. به طور کلی یک ترانسفورماتور روغنی را برای اعمال تغییرات در ولتاژ و جریان به کار …
ادامه نوشته »اجزای ترانسفورماتور و نقش آن ها در بروز عیب
اجزای ترانسفورماتور و نقش آن ها در بروز عیب هدف وجود و اجرای دستورالعمل بازدیدهای دوره ای یا پیشگیرانه با ذکر فواصل زمانی و نوع بازدید های لازم و نیز توجهات و توصیه های لازم برای نگهداری بهتر با توجه به تجارب مختلف باعث افزایش عمر ترانسفورماتور و کاهش صدمات ناخواسته به آن خواهد شد. لذا شناخت اجزای ترانسفورماتور و نقش …
ادامه نوشته »هسته ترانسفورماتور
هسته ترانسفورماتور هسته ترانسفورماتور متشکل از ورقه های نازک است که سطح آن ها با توجه به قدرت ترانسفورماتور ها محاسبه می شود. در ادامه با انواع هسته ترانسفورماتور، جنس و مزایا و معایب هریک آشنا خواهید شد. برای کم کردن تلفات آهنی هسته ترانسفورماتور را نمی توان به طور یکپارچه ساخت. بلکه معمولا آن ها را از ورقه های …
ادامه نوشته »بررسی آماری محل وقوع خطا بر روی ترانسفورماتورهای توزیع
بررسی آماری محل وقوع خطا بر روی ترانسفورماتورهای توزیع در ترانسفورماتور ها امکان وقوع خطا در بخش های مختلف وجود دارد. بسیاری از خطا ها و عیب ها در ترانسفورماتور توزیع مربوط به روغن ترانسفورماتور است. در ادامه بررسی آماری محل وقوع خطا برروی ترانسفورماتورهای توزیع را در قالب نمودار مشاهده خواهید نمود.
ادامه نوشته »نمودار درصد فراوانی نشتی روغن در قسمتهای مختلف ترانسفورماتور
نمودار درصد فراوانی نشتی روغن در قسمتهای مختلف ترانسفورماتور در ادامه می توانید نمودار درصد فراوانی نشتی روغن در قسمتهای مختلف ترانسفورماتور را مشاهده نمایید.
ادامه نوشته »تعمیر و نگهداری تپ چنجر
تعمیر و نگهداری تپ چنجر به دلیل موقعیت قرار گیری تب سلکتور و دایورترسویچ که هر دو درون ترانسفورماتور و مجاورت سیم پیچ ها قرار دارند، هرگونه اشکال یا خطا روی این قطعات باعث سرایت به سایر قسمت ها شده و خسارات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت که این مساله لزوم تعمیر و نگهداری تپ چنجر را کاملاً نمایان …
ادامه نوشته »دستورالعمل فیلتراسیون روغن ترانسفورماتور
دستورالعمل فیلتراسیون روغن ترانسفورماتور ترانسفورماتورهای قدرت غوطه ور در روغن هستند و با توجه به حجم و بزرگی ترانسفورماتور ها مقدار زیادی روغن در تانک آن ها وجود دارد که برای ترانسفورماتورهای با قدرت بالا بیش از ۵۰۰ بشکه روغن مصرف میگردد. به دلایل مختلف روغن ترانسفورماتور احتیاج به تصفیه فیزیکی دارد. دستورالعمل فیلتراسیون روغن ترانسفورماتور – ابتدا برای تخلیه …
ادامه نوشته »علت عایق کردن بدنه ترانسفورماتور از زمین
علت عایق کردن بدنه ترانسفورماتور از زمین بدنه ترانسفورماتور در حفاظت بدنه از زمین عایق می شود. در ادامه به علت عایق کردن بدنه ترانسفورماتور از زمین اشاره می شود. حفاظت بدنه ترانسفورماتور قدرت را در مواردی بکار می بریم که از رله دیفرانسیل برخوردار نباشیم. در این موارد، برای آنکه ترانسفورماتور در برابر اتصالی های واقع بر بدنه ترانسفورماتور …
ادامه نوشته »