خانه » دسته‌بندی نشده » ترانسفورماتورهای توزیع

ترانسفورماتورهای توزیع

ترانسفورماتورهای توزیع

ترانسفورماتورهای توزیع یکی از المان های قدرت در مسیر توزیع برق بوده که بصورت خاص به مصرف کنندگان نزدیک می باشند و به همین دلیل در اکثر مواقع وظیفه آن ها کاهش سطح ولتاژ به میزان مناسب جهت تامین مصارف مشترکین می باشد. ترانسفورماتورهای توزیع جزء عناصر حیاتی شبکه می باشند که در صورت ایجاد خرابی کار توزیع برق با مشکل مواجه می شود.

 

ترانسفورماتورهای توزیع

بصورت کلی ترانسفورماتور چیست؟

ترانسفورماتور یا ترانسفورمر (transformer) وسیله ای است که انرژی الکتریکی را به وسیلهٔ دو یا چند سیم پیچ و از طریق القای الکتریکی از یک مدار به مداری دیگر منتقل می کند. به این صورت که جریان جاری در مدار اول (اولیهٔ ترانسفورماتور) موجب به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی در اطراف سیم پیچ اول می شود، این میدان مغناطیسی به نوبهٔ خود موجب به وجود آمدن یک ولتاژ در مدار دوم می شود که با اضافه کردن یک بار به مدار دوم این ولتاژ می تواند به ایجاد یک جریان ثانویه بینجامد.

کاربرد یک ترانسفورماتور چیست؟

یکی از کاربردهای بسیار مهم ترانسفورماتور ها کاهش جریان پیش از خطوط انتقال انرژی الکتریکی است. دلیل استفاده از ترانسفورماتور در ابتدای خطوط این است که همه هادی های الکتریکی دارای میزان مشخصی مقاومت الکتریکی هستند، این مقاومت می تواند موجب اتلاف انرژی در طول مسیر انتقال انرژی الکتریکی شود. میزان تلفات در یک هادی با مجذور جریان عبوری از هادی رابطهٔ مستقیم دارد و بنابر این با کاهش جریان می توان تلفات را به شدت کاهش داد.
با افزایش ولتاژ در خطوط انتقال به همان نسبت جریان خطوط کاهش می یابد و به این ترتیب هزینه های انتقال انرژی نیز کاهش می یابد، البته با نزدیک شدن خطوط انتقال به مراکز مصرف برای بالا بردن ایمنی ولتاژ خطوط در چند مرحله و باز به وسیله ترانسفورماتور ها کاهش می یابد تا به میزان استاندارد مصرف برسد. به این ترتیب بدون استفاده از ترانسفورماتور ها امکان استفاده از منابع دوردست انرژی فراهم نمی آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان و ثبت سفارش خرید